Η ΕΕΝΕ Γυρίζει Σελίδα & Υποδέχεται το 2015 με Όραμα και Σχέδιο

Αγαπητά μέλη,

Αγαπητοί φίλοι,

Η  Ένωσή μας φέτος είχε ιδιαίτερα δυναμική παρουσία. Πριν από λίγους μήνες, με την ιδιαίτερα επιτυχημένη 2η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψή μας, ανοίξαμε μια πολύ σημαντική εθνική συζήτηση. Θέσαμε καίρια ερωτήματα και αναπτύξαμε συγκεκριμένες θέσεις για το κομβικό ζήτημα της οικονομικής ανάκαμψης καθώς και την άμεση επιστροφή στην ανάπτυξη. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, μέσα από την εμπειρία μας, στα θέματα οικονομίας και επιχειρηματικότητας, που διευκολύνουν την άμεση και αποτελεσματική τόνωση της Οικονομίας. Η συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος  δεν ήταν σημαντική μόνο θεσμικά. Έδωσε ταυτόχρονα το αναγκαίο μήνυμα του εθνικού διαλόγου, που με συστηματικές προσπάθειες μπορεί να εξελιχτεί σε εθνική συνεννόηση και συνεργασία.

Οι τελευταίες εξελίξεις υπογραμμίζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη για συνέχεια και υπευθυνότητα στην διακυβέρνηση. Η ΕΕΝΕ θα είναι αρωγός και σύμμαχος όλων εκείνων που στηρίζουν την σταθερή Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, με αναπτυξιακό πρόσημο. Σαν επιχειρηματίες στηρίζουμε την Ελλάδα, δημιουργούμε θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και επενδύουμε έμπρακτα στο μέλλον του τόπου. Το ζητούμενο είναι να θωρακιστεί η κοινωνική συνοχή, να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του επιχειρηματικού και φορολογικού πλαισίου, καθώς αυτά αποτελούν προϋπόθεση για επενδύσεις και ανάπτυξη. Να αποσαφηνιστούν και να ισχύουν για όλους οι κανόνες και οι υποχρεώσεις, έτσι ώστε ο ανταγωνισμός να είναι δίκαιος και το επιχειρείν καθαρό, υγιές και παραγωγικό.

Η Ένωσή μας είναι σύμμαχος της Πολιτείας σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, με σχέδιο και όραμα για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Είναι στο συμφέρον όλων μας ο τόπος να πάει μπροστά. Πραγματική αειφόρος ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς δυναμικό ιδιωτικό επιχειρείν. Αυτό υπογραμμίζουμε και στις συναντήσεις μας με τους διαμορφωτές της πολιτικής. Την αναγκαιότητα συνεργασίας για το καλό της κοινωνίας, της οικονομίας και του τόπου.

 Έχουμε καταθέσει επίσης τις θέσεις μας στην κυβέρνηση και την μείζονα αντιπολίτευση προκειμένου να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη διαμόρφωση της αναγκαίας αναπτυξιακής στρατηγικής και θα επιδιώξουμε και νέες συναντήσεις για να τις αναπτύξουμε σε βάθος. Το ίδιο κάναμε και σε όλα τα καθιερωμένα γεύματα εργασίας με Υπουργούς, Πρέσβεις σημαντικών εταίρων και επικεφαλείς κομμάτων. Η ΕΕΝΕ συμβάλλει συστηματικά στην εθνική προσπάθεια για σταθεροποίηση, ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Στον άξονα αυτό, έχουμε πλέον ανοίξει τις πόρτες μας στους νέους επιχειρηματίες,  τις νεοφυείς επιχειρήσεις και συνολικά όλη την κοινότητα των τολμηρών, ανατρεπτικών, υγιών επιχειρηματιών που κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα της κρίσης και της ύφεσης, και προσπαθούν να σπάσουν φράγματα, να δημιουργήσουν και να πετύχουν. Εμείς σαν ΕΕΝΕ θα είμαστε στο πλευρό τους. Τους το οφείλουμε και ταυτόχρονα το χρειαζόμαστε. Είναι ελπιδοφόρο, ανανεωτικό, σημαντικό για την οικονομία και τον τόπο. Επιδιώκουμε να δώσουμε σε εκείνους που έχουν αδικηθεί περισσότερο από την κρίση και τις επιπτώσεις της – δηλαδή τους νέους - την ευκαιρία να δικαιωθούν μέσω της σκληρής δουλειάς τους. Να δουν θετικό αντίκρισμα στα ρίσκα που παίρνουν.

Για αυτό και τον Δεκέμβριο συνδιοργανώσαμε το σημαντικότερο ίσως εργαστήριο ανταλλαγής εμπειριών για νεοφυείς επιχειρήσεις με το Ισραήλ, το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο επιχειρηματικότητας μετά τη Silicon Valley. Με την εκδήλωση αυτή, δώσαμε σε νέους επιχειρηματίες πρόσβαση σε συμπυκνωμένη γνώση και εμπειρία, σημαντικά παραδείγματα, χρήσιμα εργαλεία, τεχνογνωσία, πρακτικές συμβουλές και ένα συνολικό όραμα για το μέλλον της επιχειρηματικότητας σε τέσσερις πολύ σημαντικούς τομείς της καινοτομίας: Ιατρική, Χρηματοοικονομική, Αγροτική και Διαδικτυακή Τεχνολογία.

Φέτος, ανανεώσαμε το logo της Ένωσης ενώ από τις αρχές του 2015 το ηλεκτρονικό πρόσωπο της ΕΕΝΕ και η παρουσία της στα Social Media θα έχουν νέα δυναμική. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε αναθέσει την διαχείριση της ιστοσελίδας σε μια ομάδα νέων παιδιών, με εμπειρία και όρεξη. Στόχοι μας, η καλύτερη ενημέρωση των μελών και των συμπολιτών μας, η πιο ολοκληρωμένη ανάδειξη του έργου μας, και η μεγιστοποίηση της διαδραστικότητας και της ανταποδοτικότητας για τα μέλη.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για την υποστήριξη του έργου της ΕΕΝΕ όλο αυτό το διάστημα. Η ΕΕΝΕ είμαστε όλοι εμείς, οι πρεσβευτές του έργου και του οράματος της Ένωσης. Ας συνεχίσουμε λοιπόν την καλή και συστηματική δουλειά, και ας ευχηθούμε το 2015 να είναι ένα δημιουργικό, παραγωγικό και γόνιμο έτος.

 Με τις καλύτερες ευχές.