Source: https://a8inea.com/warehouse-assemblage/
Ο ήχος από τις καμπάνες της εκκλησίας αντηχεί σε ολόκληρη την πλατεία Μητροπόλεως την ίδια στιγμή που οι λαμπερές ακτίνες του ήλιου, καθώς δύει, αντανακλώνται στα γύρω κτίρια, δημιουργώντας μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα, κατευναστική και ταυτόχρονα αναζωογονητική για τη διάθεση των περαστικών.
Στέκομαι για λίγο μπροστά στη Μητρόπολη και παρατηρώ στα δεξιά μου τον ολοκαίνουργιο χώρο που δημιούργησε η «dream team» του Warehouse ύστερα από μήνες σκέψης, μελέτης και προετοιμασίας. Η πρώτη εντύπωση που μου δημιουργείται από αυτή τη μικρή απόσταση είναι εκείνη μιας δροσερής και φωτεινής αύρας που εκπέμπεται από το εσωτερικό του, μαζί με έναν ποιοτικό, κοσμοπολίτικο αέρα που περιβάλλει τα αμέτρητα προϊόντα αλλά και τα τραπεζάκια του και φαίνεται να ξεπερνά τα ελληνικά δεδομένα.
Aν και λιγάκι δύσκολο στην προφορά, δεν θα φανταζόμουν καλύτερο και πιο εύστοχα περιγραφικό όνομα γι’ αυτό το ιδιαίτερο, νέο μαγαζί του Warehouse. Το assemblage (ah-sem-blaushj – ασεμπλάζ) είναι γαλλικός όρος που χρησιμοποιείται στον κόσμο του κρασιού και αναφέρεται στο στάδιο κατά το οποίο ο οινοποιός –ή chef de cave για τη σαμπάνια– δοκιμάζει τα διάφορα κρασιά βάσης, που μπορεί να προέρχονται από διαφορετικές ποικιλίες, εδάφη ή χρονιές, και αποφασίζει πώς θα τα αναμείξει-ενώσει για να πετύχει το αρμονικότερο χαρμάνι στην τελική «συνταγή» του κρασιού ή αντίστοιχα της σαμπάνιας.
Στόχος του οινοποιού είναι να πετύχει ένα καλά ισορροπημένο κρασί, διατηρώντας συγχρόνως τις μοναδικές ιδιότητες κάθε βασικού κρασιού που χρησιμοποιείται στο χαρμάνι.
Στην τέχνη, assemblage είναι η συναρμολόγηση διαφορετικών υλικών και αντικειμένων σε ένα οριοθετημένο πλαίσιο για τη δημιουργία μιας τρισδιάστατης σύνθεσης με πολλαπλά νοήματα.
Assemblage για το Warehouse θα πει σύνθεση των διαφορετικών μαγαζιών, δραστηριοτήτων, εμπειριών της ταλαντούχας ομάδας του σε μια υβριδική μορφή που μας «σερβίρεται» με επιδεξιότητα μέσα από τον καινούργιο αυτό χώρο.
Το Warehouse Assemblage δεν είναι αμιγώς delicatessen, κάβα ή χώρος εστίασης. Πρόκειται για μια εμπειρία, που καλεί τον επισκέπτη να περιηγηθεί ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα premium προϊόντων –κρασί, καφέ, φαγητό, beverages, γλυκά, αξεσουάρ σερβιρίσματος– και να αποφασίσει αν θα τα χρησιμοποιήσει-καταναλώσει μέσα στον χώρο ή αν θα τα πάρει μαζί του στο σπίτι.
Θα μπορούσε κανείς να το περιγράψει ως ένα άκρως διασκεδαστικό, διαδραστικό showroom γαστρονομίας, το οποίο είναι φτιαγμένο για να προσελκύει sophisticated users. Το concept θέλει τον επισκέπτη να αποφασίζει και να λειτουργεί μόνος του στον χώρο, γι’ αυτό εξάλλου είναι και self service. Φυσικά, το εξαιρετικά εκπαιδευμένο προσωπικό αναλαμβάνει ρόλο curator, περίπου όπως στα μουσεία, που βρίσκεται σε ετοιμότητα για να απαντά οποιαδήποτε ερώτηση, να εξηγεί, να συνοδεύει και γενικά να «ξεναγεί» τον κόσμο ανάμεσα στα προϊόντα και, ανάλογα με τη διάθεση και τις ανάγκες του, να τον βοηθά να δημιουργήσει το δικό του πιάτο, τους δικούς του ιδανικούς γευστικούς συνδυασμούς.
Αγαπημένο μου σημείο στον χώρο είναι οι βιτρίνες με το σύστημα enomatic, το οποίο διατηρεί τα κρασιά αναλλοίωτα και στην τέλεια θερμοκρασία για εβδομάδες, ενώ συγχρόνως είναι διαθέσιμα για δοκιμή σε ποτήρι. Χάρη σε αυτό το σύστημα, δίνεται στον καταναλωτή η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δεκάδες σπάνιες φιάλες, που σε άλλη περίπτωση δεν θα ήταν δυνατόν να ανοιχτούν για σερβίρισμα σε ποτήρι, ώστε να γευτεί πολλά διαφορετικά «μεγάλα» κρασιά σε μικρές ποσότητες (από 25 ml).
Μεγάλη επένδυση έχει γίνει και στον εξαιρετικά αναβαθμισμένο εξοπλισμό του Warehouse Assemblage, ο οποίος εξασφαλίζει ότι η οινική εμπειρία στον χώρο θα εμπλουτίζεται συνεχώς.
Εκτός από τα προϊόντα delicatessen που ανακαλύπτει κανείς στο Warehouse Assemblage, τη μεγάλη ποικιλία τυριών και αλλαντικών, τα εξαίσια εδέσματα, όπως χαβιάρι και αυγοτάραχο, τα απίθανα κρασιά και ποτά, μπορεί να δοκιμάσει επίσης κάποια σάντουιτς, τα υλικά των οποίων θα έχει τη δυνατότητα στη συνέχεια να αγοράσει. Επίσης, πολύ σύντομα θα προστεθούν κάποια πιάτα, όπως σεβίτσε και καρπάτσιο, τα οποία έχει επιμεληθεί φυσικά ο αγαπημένος μας chef Βασίλης Γεωγλερής, που θα συνδυάζονται ιδανικά με τις πολυάριθμες προτάσεις κρασιών.
Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στο μενού των γλυκών, που έχει δημιουργήσει ο ταλαντούχος pastry chef Αλέξανδρος Κόνιαρης, τα οποία παρασκευάζονται καθημερινά στον ίδιο χώρο.
Από αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινά και το πρωινό-brunch το οποίο μας επιφυλάσσει γευστικές εκπλήξεις.Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας,
στο inbox σου κάθε μεσημέρι!ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER Συναινώ με την Πολιτική Προστασίας Απορρήτου για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.
Με ανυπομονησία περιμένω να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Private Room 14 θέσεων, στο οποίο έχω την αίσθηση ότι θα ζήσουμε ωραίες στιγμές. Εκεί, θα διοργανώνονται μοναδικές παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες, ενώ θα διατίθεται και για private dinnings, καθώς θα διαθέτει κουζίνα και μπαρ. Μεγάλο της ατού είναι ότι βρίσκεται ένα βήμα από το κελάρι με την πολυτιμότερη συλλογή κρασιών του Warehouse.
Τέλος, η αγαπησιάρικη σειρά της Loveramics, μιας εταιρείας παραγωγής υψηλής ποιότητας κεραμικών και πορσελάνινων ειδών με έδρα το Χονγκ Κονγκ, για την οποία το Warehouse είναι πλέον ο αποκλειστικός διανομέας χονδρικής για Ελλάδα και Κύπρο, βρήκε επιτέλους το στέκι της. Στο Warehouse Assemblage θα μπορούμε να περιεργαζόμαστε από κοντά τις πολύχρωμες κούπες για καφέ, τα πορσελάνινα αξεσουάρ για το τσάι, τα μοντέρνα σερβίτσια, τις φανταστικές καράφες κ.ά. και να επιλέγουμε εκείνα που μας ταιριάζουν.
Πλατεία Μητροπόλεως 8, Αθήνα
Ωράριο λειτουργίας: 9:00-21:30 (οι ώρες λειτουργίας ενδέχεται να αλλάζουν)
Τηλ.: